Razvoj podjetja


Začetki podjetja Tina segajo v leto 1987, ko je Martina Božič, univ. dipl. ing. živilske tehnologije odprla majhno obrtno delavnico in začela s predelavo šampinjonov in oliv. Temu so se kmalu pridružili še drugi izdelki, ki so bili sezonske narave: kisle kumarice, paprike, breskov kompot in marmelade. Obseg poslovanja se je širil in podjetje je kupilo opremo za proizvodnjo bolj zahtevnih izdelkov: majoneze, tatarske omake, hrena, gorčice, nacho omake in ketchupa. Ti izdelki danes predstavljajo nosilno poslovno področje podjetja, ostali izdelki (kumarice, paprike, marmelade, kompoti in omake) pa so se postopno ukinjali.

Z izgradnjo novega objekta v obrtni coni Potok pri Komendi v letu 2010 in stalnim vlaganjem v proizvodno opremo danes na trg prinašamo izbrano paleto delikatesnih izdelkov. Najpomembnejše in nosilno poslovno področje predstavlja proizvodnja majoneze, ki jo poleg lastne blagovne znamke Tina tržimo tudi pod drugimi blagovnimi znamkami uveljavljenih slovenskih in tujih trgovcev. Vse naše izdelke odlikuje visoka kakovost, saj so pripravljeni s posebno pozornostjo iz visokokvalitetnih surovin ter z dodatkom raznovrstnih naravnih začimb.